måndag 12 augusti 2013

Börja med elektronisk fakturahantering

Om ditt företag ännu inte börjat med elektronisk fakturahantering så är det hög tid att ni åtminstone börjar kolla in om det är något för er. Faktum är att de allra flesta företag, vare sig de är små eller stora, kan skaffa sig stora fördelar med EFH.


Hur går processen då till?

Kortfattat kan man säga att om företaget ska ta emot en faktura så fångas den först upp av systemet för elektronisk fakturahantering för att skannas av efter relevant information. Informationen skickas sedan vidare till företagets egna system för hantering och arkivering av fakturan. Systemet går att ställas in på många olika sätt och med många olika typer av varningsflaggor, ifall ett belopp eller ett kontonummer inte stämmer. Fördelarna med detta system är många. Här är några exempel:

  1. Elektronisk fakturahantering går snabbare
Att processen för att ta emot eller skicka e-fakturor går snabbare är kanske den främsta fördelen. Genom att hantera fler dokument sparar företaget tid och även pengar. Ofta får man tillbaka pengarna från sin investering i programmet på bara några månader.

  1. Personalen kan ägna sig åt annat
Personalen brukar kallas för ett företags mest värdefulla tillgång. Istället för att hantera fakturor, kan man nu sätta de anställda på att ta hand om kunder eller ägna sig åt företagets riktiga verksamhet. Detta skapar en mer stimulerande vardag för personalen, men är också värdefullt för företaget.

  1. Man gör en insats för miljön

I och med att man minskar mängden papper man hanterar, gör man en betydande insats för miljön i det långa loppet. Eftersom även arkiveringen kan skötas på elektronisk väg, behöver man i princip aldrig skriva ut några fakturor eller ordrar. Man tar dessutom upp mindre utrymmer på kontoret, vilket kan innebära att hela verksamheten slimmas och effektiviseras.

Läs gärna även vårt tidigare inlägg om effektiv fakturahantering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar